100 jaar Rotterdam aan Zee!


In raz-stempel-100-jaar-193x1762017 vieren wij dat Muziekvereniging Rotterdam aan Zee 100 jaar geleden, op 27 mei 1917, werd opgericht. Een speciale jubileumcommissie werkt aan diverse evenementen die verspreid over het jaar zullen plaatsvinden. Het belooft een jaar te worden om niet snel te vergeten!

Jubileumactiviteiten 2017:

Zaterdag 25 maart – The best of 100
Het jubileumjaar werd gestart met een Play-in met reünie-karakter waarbij een orkest werd geformeerd van 100 (oud)leden en invallers. Het was een zeer geslaagde dag die werd afgesloten met een mini-concert en een feestavond. Een mooie opmaat van een jubileumjaar met nog meer grote evenementen! Klik hier voor een Facebook verslag.

 

 

Zaterdag 27 mei – PROMS Rotterdam aan Zee

Op de formele jubileumdatum wordt, op basis van het ‘Night of the Proms- concept’, een groots concert gegeven. Hierbij zullen klassieke muziek en popmuziek elkaar ‘ontmoeten’. Wij hebben niemand minder dan Charly Luske gecontracteerd om er een onvergetelijk jubileumconcert van te maken! Onze Concert Band zal de zang van Charly muzikaal omlijsten op basis van speciale arrangementen. Daarnaast zullen ook aansprekende instrumentale muziekwerken ten gehore worden gebracht. Ook zal er een groot projectkoor worden geformeerd uit diverse verenigingen. Bij dit evenement zal om de kwaliteit te borgen professionele ondersteuning worden ingehuurd.

Het concert is inmiddels uitverkocht, dus het is niet meer mogelijk om kaarten te bestellen.

 

 

Zaterdag 10 juni – Taptoe Hoek van Holland
Liefhebbers van de betere showbands komen op deze avond volop aan hun trekken. Bekende korpsen Adest Musica, Da Capo Lisse Drumfanfare Haaglanden en Laurentius Voorschoten zullen voor u optreden.
Onze eigen Show & Marching Band presenteert een nieuwe spetterende show, die speciaal voor ons jubileum is gearrangeerd door Rob Balfoort. De taptoe zal voorafgegaan worden door een korte street parade door Hoek van Holland.

 

 

snip20161017_5

Gehele jaar – Mobiele expositie “Honderd jaar Rotterdam aan Zee”
De honderdjarige geschiedenis van Rotterdam aan Zee zal door middel van foto’s, verhalen en andere zaken in vier periode van een kwart eeuw worden weergeven. De tentoonstelling zal een prominente plek innemen gedurende alle jubileumactiviteiten.

 

 

 

 

 

snip20161017_8

Zaterdag 2 en zondag 3 september – Band across the Sea
Een internationale uitwisseling met de ‘Tendring Brass Band’ uit Harwich (Engeland). In 2015 is onze  vereniging een lang weekend te gast geweest in Harwich, waar  diverse gezamenlijke, binnen- en buitenconcerten/optredens zijn verzorgd. Dit was een enorme beleving voor onze leden, die zowel hebben kunnen genieten van het samen musiceren als het beleven van de Engelse cultuur en gastvrijheid. In ons jubileumjaar willen wij de Tendring Brass Band graag uitnodigen voor een tegenbezoek. Samen zullen wij dan diverse concerten verzorgen in Hoek van Holland en de regio.

 

 

 

snip20161017_9

24 en 25 november – Magic Musicals
Als slotactiviteit van het jubileumjaar worden twee  galaconcerten georganiseerd rond het thema musicals. Tijdens het scholenconcert op vrijdagmiddag/-avond zal het jeugdorkest een hoofdrol gaan  spelen.  De basisschoolkinderen zullen spelen op eigen instrumenten en zullen zich als musicalsterren kleden. De dag erna wordt de ‘volwassen versie’ uitgevoerd door alle onderdelen van onze vereniging. 

 

Heb je verder vragen of ideeën betreffende het jubileumjaar? Stuur gerust een e-mail naar de jubileumcommissie: jubileum@rotterdamaanzee.nl.