Heiko Geerts – klarinet & saxofoon


bioheiko07kleinSinds februari 2008 geeft Heiko Geerts les aan de klarinet- en saxofoonleerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

Heiko Geerts (Hoorn 1979) groeide op in Marken in een huis vol muziek. Jazz, pop en klassiek. Al op jonge leeftijd maakte hij kennis met de saxofoon en kreeg lessen op de altsaxofoon die hij al snel inruilde voor de sopraansaxofoon wat nu zijn specialisatie is.

De professionele opleiding is begonnen in Alkmaar bij Karel Bruijn. Dit instituut heeft hij later ingeruild om naar Den Haag te vertrekken en te studeren bij de Nederlandse saxofoonlegende Leo van Oostrom. Bij deze laatste werd het instrumentarium uitgebouwd tot alle gangbare types saxofoons uit de familie die hij gepresenteerd heeft op zijn Master’s eindexamen in 2006, dat hij heeft afgerond met de hoogste waardering met onderscheiding.

Heiko maakt als actief muzikant deel uit van het Haags saxofoonkwartet en ensemlble Klang, waar hij medeoprichter van is. Verder is Heiko voornamelijk actief met het geven van muziekles op klarinet en saxofoon. Hij is docent bij Muziekvereniging Rotterdam aan Zee en muziekverenigingen Excelsior en Liora, beide in De Lier.