Jennifer Heins – slagwerk


JenniferExamen2015v2Sinds januari 2012 geeft Jennifer Heins les aan de slagwerkleerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Daarnaast leidt zij de slagwerkrepetities van de Show & Marching Band, op dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur.

Jennifer Heins (Delft, 1993) is op 8-jarige leeftijd begonnen met muziekles (piano). Na enkele jaren nam zij slagwerk les bij Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. In het vierde jaar van de HAVO is Jennifer overgestapt naar de ‘School voor Jong Talent’, deze school maakt deel uit van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier behaalde Jennifer haar HAVO-diploma en volgde ze lessen van slagwerkdocenten Hans Zonderop, Fedor Teunisse en Luuk Nagtegaal . In haar examenjaar heeft zij een aanmoedigingsprijs mogen ontvangen van de oudercommissie van de School voor Jong Talent.

Jennifer studeert momenteel klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jennifer heeft tijdens haar Bachelor opleiding gestudeerd bij de docenten: Hans Zonderop, Fedor Teunisse, Theun van Nieuwburg en Peppie Wiersma. Onlangs is zij afgestudeerd met het cijfer negen. In september 2015 begint Jennifer aan haar Master opleiding.

Jennifer heeft in 2014 een half jaar gestudeerd aan de Hochschule für Musik München, bij prof. Raymond Curfs in kader van het Erasmus-Exchange Program en heeft de afgelopen jaren als remplaçant mogen spelen in o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Nood Nederlands Orkest, de Bayerische Staatsoper, het Residentie Orkest, Slagwerk Den Haag, het Nederlands Blazers Ensemble en AskoSchönberg. Ook heeft zij meerdere projecten gespeeld in het Nationaal Jeugd Orkest.

Naast haar studie geeft Jennifer les als slagwerk docent/instructeur bij Muziekvereniging Rotterdam aan Zee waar zij de leiding heeft over de slagwerkgroep en leerlingen individueel les geeft.

Website Jennifer Heins: http://jenniferheins.wix.com/jenniferheins.