Lennart de Winter – koper


lennartdewinterSinds april 2015 geeft Lennart de Winter les aan de koperleerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Lennart de Winter (1988) werd geboren in Naaldwijk. Op zijn elfde werd hij lid van de Honsels Harmonie en kreeg hij zijn eerste trombonelessen van Coen van ’t Hof. In 2008 begon hij in Rotterdam aan zijn conservatoriumstudie op Codarts bij Pierre Volders, Jörgen van Rijen en Remko de Jager.

In het laatste jaar van zijn Bachelorstudie verhuisde de gehele tromboneklas naar het Conservatorium van Amsterdam. Zodoende studeerde hij in Amsterdam af in 2012. In de laatste twee jaren van zijn Bachelor volgde hij ook het bijvak HaFaBra-directie, bij Carlo Balemans en Jan Schut.

Na de Bachelor vertrok Lennart naar Zürich in Zwitserland om aan de Zürcher Hochschule der Künste verder te studeren. Daar behaalde hij in 2014 zijn diploma Master of Music Performance met het predicaat ‘sehr gut’. Momenteel doet hij nog een zij-instroom opleiding voor Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Deze lerarenopleiding hoopt hij in 2016 af te ronden.

Lennart heeft eerder les gegeven op de Caribische Brassband School in Rotterdam-Zuid en bij Harmonie Nootdorp, waar hij ook twee jeugdorkesten dirigeerde. Momenteel geeft hij tromboneles in het Westland en loopt hij stage op Gymnasium Haganum.

Uitvoerend is Lennart te horen geweest in verschillende ensembles en orkesten waaronder Erasmus Trombone Kwartet, Nationaal Jeugdorkest, Asko | Schönberg Ensemble, Nieuw Trombone Collectief en Opernhaus Zürich (praktikant in 2013). Sinds 2014 speelt hij in het jongNBE, de ‘kweekvijver’ van het Nederlands Blazers Ensemble.