Nicolien van Deursen – Dwarsfluit


Nicolien_van_DeursenSinds oktober 2014 geeft Nicolien van Deursen les aan de dwarsfluitleerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Nicolien (Monster, 1974) begon op 7 jarige leeftijd met het bespelen van de blokfluit. Toen ze 10 jaar was mocht ze eindelijk dwarsfluit gaan spelen, wat ze al die tijd al zo graag wilde. Na het behalen van een aantal prijzen bij solistenconcoursen in de regio besloot ze op vrij jonge leeftijd dat zij verder wilde in de muziek. De Havo voor ‘Muziek en Dans’ in Rotterdam was daarbij de volgende stap.

Via het concervatorium in Utrecht vervolgde zij haar opleiding in Alkmaar en studeerde daar bij Eugenie Veeze – van der Grinten. Uiteindelijk voltooide zij in 1998 haar studie en behaalde ze haar Bachelor. Onlangs heeft zij een opfriscursus gevolgd in Amstelveen bij fluitiste Mia Dreese. Deze cursus is speciaal gericht op fluitdocenten die in de praktijk werkzaam zijn.

Regelmatig treedt ze op als soliste, speelt in diverse ensembles en is onderdeel van onder andere het kamerorkest ‘Westland Klassiek’. Zij begeleidt koren en verleent haar medewerking aan diverse CD producties. Ook geeft zij les aan dwarsfluitleerlingen van muziekvereniging ‘Westlandse Harmonie’. Daarnaast heeft zij speciale interesse in het opleiden van jong talent. ‘Het plezier hebben in het fluit spelen is het allerbelangrijkste’, volgens Nicolien. Nicolien runt haar eigen muziekpraktijk ‘Westlandse Fluit Opleiding’, welke gevestigd is in Monster.