Robert van den Bosch – slagwerk


Robert van den BoschSinds september 2013 geeft Robert van den Bosch les aan de slagwerkleerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

Robert van den Bosch (Rijnsburg, 1990) begon op 7 jarige leeftijd met tamboerlessen bij Show and Marching Band, FloraBand te Rijnsburg. Na diverse KNFM concoursen gewonnen te hebben met de kleine trom nam hij de stap richting het Conservatorium.

Tijdens zijn havo-opleiding volgde hij de vooropleiding klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en vanaf september 2007 tot 2011 studeerde hij bachelor klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij les kreeg van Wim Vos, Luuk Nagtegaal, Hans Zonderop, Ali N’Diaye Rose en Fedor Teunisse. In 2011 is hij afgestudeerd als uitvoerend en docerend (minor educatie) musicus.

Masterclasses heeft hij o.a gevolgd bij Dela Botri, Dudu N’Diaye Rose, Keiko Abe, Raymond Curfs, Colin Currie, Pedro Carneiro, Tatiana Koleva, Nick Woud en Marinus Komst.

In 2008, 2009 en 2010 speelde Robert in het Nationaal Jeugd orkest (NJO)en heeft hij meegespeeld met diverse NJO- ensembles. In de jaren 2011, 2012 en 2013 speelde hij mee met het European Youth Orchestra (EUYO). Hierdoor heeft hij samengewerkt met o.a. Claus Peter Flor, Vladimir Ashkenazy, Dirk Brosse, Gianandrea Noseda, Reinbert de Leeuw, Josep Pons, John Adams, Ludovic Merlot en Jacques van Steen.

Op dit moment is hij Slagwerkinstructeur bij Show and Marching Band Floraband te Rijnsburg en de Euroband te Rotterdam.