Laura Trompetter – slagwerk


Per augustus 2018 geeft Laura Trompetter les aan de slagwerkleerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

Laura Trompetter begon op 9-jarige leeftijd bij de plaatselijke drumband in ’s-Gravendeel, en werd 2 jaar later aangenomen op het Conservatorium in Rotterdam. Terwijl ze hier haar Havo-, Bachelor- en Masteropleiding volgde, won ze verschillende muzikale onderscheidingen voor haar solo optredens, waaronder bij het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival Conservatorium Concours, drong zij door tot de landelijke finale van het Eurovision Young Musician en won zij de YAMAHA Percussion Scholarship.

Laura rondde haar conservatorium opleidingen af met een 9,5 en een 9 en verdiepte zich tijdens haar Master studie in de combinatie slagwerk en theater. Ze speelde in voorstellingen van Toneelgroep de Appel, Cabaret duo Harteveld en Fretz, het Balletorkest en werkte samen met regisseurs Herman van Veen, Ruut Weismann, Katrien van Beurden en Erik van der Horst. Laura verschijnt regelmatig op tv waaronder bij de Tiende van Tijl, Podium Witteman, Voice of Holland en It takes Two. In 2016 werd zij gevraagd om te soleren in het programma Maestro met het Orkest van het Oosten en werkte zij daarna mee aan een educatieve aflevering over Slagwerk van het programma Klokhuis. Laura is een vaste speler in het muziektheater ensemble Neo-Fanfare 9×13, en drummer van de voorstelling Sincereley Yours, geregisseerd door Herman Van Veen. Ook richtte zij het Lip Stick Percussion Duo op en maakte hier een aantal jaren succesvol deel van uit.

Laura speelt regelmatig met het Nederlands Blazers Ensemble, is bandlid bij de Toppers in Concert, en remplaceert in andere muziek- en theatergezelschappen door binnen- en buitenland. Naast uitvoerend musicus is Laura al 10 jaar werkzaam als slagwerk docente bij verschillende muziek verenigingen. Sinds 2017 is Laura aangesteld als dirigent van de Mallet Percussion Band Concordia te Bergschenhoek.

Laura is een veelzijdige musicus met een grote passie voor theater en performance. Deze combinaties maken Laura tot een excentrieke slagwerkster.

Voor meer informatie over haar aankomende projecten: www.lauratrompetter.com.