fbpx

Show & Marching Band

Show & Marching Band Rotterdam aan Zee werd opgericht in 1997 en is één van de drie onderdelen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee uit Hoek van Holland en is hét gezicht van de vereniging op straat.

De Show & Marching Band verleent haar medewerking aan diverse festiviteiten zoals Carnavalsoptochten, Lampionnenoptochten en Avondvierdaagsen. Ook verzorgt de band optredens in Frankrijk, België en Duitsland en worden showoptredens verzorgd bij taptoes. In 2015 was de Show & Marching Band te gast bij taptoes in Krimpen aan de Lek, Ter Heijde aan Zee en Pijnacker. In 2016 heeft de band een drie-daagse tour gedaan waarbij vijf optredens werden gegeven in Frankrijk (Le Touquet-Paris-Plage en Merlimont) en België (Gent en Overijse). In alle plaatsen werd meegewerkt aan streetparades en in Le Touquet heeft de band ook een taptoeshow verzorgd.

Het repertoire van de band kenmerkt zich door het feit dat er geen traditionele marsmuziek wordt gespeeld. De band speelt alleen amusementsmuziek, waaronder veel popmuziek waarvan de meeste arrangementen afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Dit levert een moderne presentatie op die prettig is om naar te luisteren en leuk om uit te voeren.

Show & Marching Band Rotterdam aan Zee staat onder leiding van Martin Aalbregt. De instructie van de percussiegroep is in handen van Jennifer Heins. Ronald Krassenburg is verantwoordelijk voor het schrijven van de shows en instuderen van de exercitie.

Show & Marching Band Rotterdam aan Zee repeteert wekelijks op dinsdagavond van 19.15 tot 21.15 uur in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’, Mercatorweg 50 te Hoek van Holland. Klik hier voor een kaart en/of routebeschrijving.

Nieuwe muzikanten zijn van harte welkom! Ben je nieuwsgierig, kom dan langs op de repetitie. Je bent van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen!