Dirigent Concert Band

Sinds augustus 2017 heeft de Concert Band een nieuwe vaste dirigent: Peter Habraken.

Peter Habraken (1975) bezocht op zijn zestiende de open dagen van alle Technische Universiteiten in Nederland en startte na het behalen van zijn Gymnasiumdiploma de studie Werktuigbouwkunde in Enschede.

Zijn natuur besliste echter anders: na vier weken gooide hij het roer om en vanaf dat moment studeerde hij muziek! Dat resulteerde in drie Conservatoriumdiploma’s: klassiek klarinet, harmonie- en fanfaredirectie (Enschede) en jazzklarinet (Den Haag).

Gedurende acht jaar is Peter professioneel verbonden geweest als klarinettist en contrabasklarinettist aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In 2007 nam hij zelf ontslag en sindsdien volgt hij als zelfstandig componist, dirigent, klarinettist en saxofonist zijn eigen artistieke avontuur.

Als dirigent werkt hij inmiddels al jaren samen met een enorme verscheidenheid aan ensembles – van klassiek koor via harmonieorkest tot bigband. Zijn brede en tegelijkertijd diepgaande muzikale belangstelling komt ook naar voren in zijn werk als klarinettist en saxofonist.

Als autodidact componist haalt Peter zijn vakkennis, technieken en inspiratiebronnen uit de gehele muziek- en kunstgeschiedenis. En als dat de compositie ten goede komt vermengt hij daarbij naar hartenlust klassieke en populaire stijlen met elkaar.