Muziekles informatie


Muziekles_Lennart_Max_2015Muziekvereniging Rotterdam aan Zee biedt jong en oud de mogelijkheid om in Hoek van Holland een muziekinstrument te leren bespelen.

Ben ik jong/oud genoeg voor muziekles?
Je bent nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen. Dit kan overigens al vanaf een leeftijd van ongeveer 7 jaar.

Welke instrumenten?
Klik onderstaande instrumenten om meer te weten te komen over de eigenschappen:
Klarinet
Hobo – met filmpje
Trompet (koper) – met filmpje
Trombone (koper)
Hoorn (koper) – met filmpje
• Bariton (koper)
• Bas/sousafoon (koper)
• Saxofoon
• Dwarsfluit
• Slagwerk

Neem eerst één of meerdere proeflessen!
Om een goede keuze te kunnen maken wordt de mogelijkheid geboden om proeflessen te nemen. Voor €8,25 (tarief tot 16 jaar) krijg je een half uur les.

Hoe kan ik me aanmelden?
Klik hier om een informatieverzoek te sturen of neem direct contact op met Marianne van der Marel, leerlingencoördinator via telefoon op 06-44818351 of via email op muziekles@rotterdamaanzee.nl.

Moet ik zelf een muziekinstrument kopen?
Nee. Voor de proefles(sen) regelen wij een instrument. Als je besluit om je in te schrijven voor muziekles dan bestaat de mogelijkheid om voor slechts €5,– per maand een instrument te huren.

Wanneer wordt les gegeven?
Iedere leerling krijgt een half uur les per week. De lessen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven. De docenten plannen in overleg met de leerlingen op welke dag en hoe laat de lessen plaats vinden.

Waar vinden de lessen plaats?
Alle lessen worden gegeven in LCC De Hoekstee, Mercatorweg 50 te Hoek van Holland. Klik hier voor een kaart en/of routebeschrijving.

Van wie krijg ik les?
Marc Kaptijn – trompet, trombone, hoorn, bariton, bastuba
Jennifer Heins – slagwerk
Roel Eijgermans – slagwerk
Daphne Heins – klarinet & saxofoon
Nicolien van Deursen – dwarsfluit

Wanneer mag ik meespelen?
Rotterdam aan Zee heeft een jeugdorkest waarin beginnende muzikanten al snel mee kunnen spelen om zo te leren hoe het is om in groepsverband muziek te maken. Voor deelname aan de Show & Marching Band wordt verwacht dat er op A-diploma niveau gespeeld wordt. Voor de Concert Band wordt verwacht dat er op B-diploma niveau gespeeld wordt.

Krijg ik ook een diploma?
Bij muzieklessen horen ook muziekexamens. Een leerling kan in totaal vier diploma’s halen, A t/m D. Gemiddeld genomen kan een leerling na ongeveer twee jaar A-examen doen.

Wat kost het?
Het lesgeldtarief is €32,50 per maand voor leerlingen tot 16 jaar. Daarnaast betalen leerlingen, net als alle leden, contributie. Dit is echter een speciaal tarief, namelijk €2,50 per maand. Een muziekinstrument in bruikleen van Rotterdam aan Zee kost €5,- per maand.
Kosten van extra rieten, muzieklessenaar, lesboeken, theorielessen en examengelden zijn niet inbegrepen.
Klik hier voor meer informatie over tarieven.

Geen geld om mee te doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!
Als er thuis te weinig geld is, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals de huur van een instrument. Kijk hier voor meer informatie.

Wordt er les gegeven in de vakanties?
Tijdens de schoolvakanties wordt geen muziekles gegeven. Dit is doorberekend in de maandelijkse tarieven, wat betekent dat de tarieven elke maand gelijk zijn; ongeacht hoeveel lessen er zijn gedurende de maand.

Wat is de opzegtermijn?
De opzegtermijn is één maand. In bijzondere gevallen kan door het bestuur een uitzondering gemaakt worden.

Overige voorwaarden
• Muziekles via Rotterdam aan Zee is alleen voor mensen die uiteindelijk bij de Concert Band en/of Show & Marching Band mee willen gaan spelen.
• Schade aan instrumenten in bruikleen van Rotterdam aan Zee, ontstaan door aantoonbare nalatigheid/onzorgvuldigheid, wordt verhaald op de leerling. Eventueel kan de leerling kosten van reparatie via de verzekering terug claimen.