Muziekles informatie

Muziekvereniging Rotterdam aan Zee biedt jong en oud de mogelijkheid om in Hoek van Holland een muziekinstrument te leren bespelen.

Ben ik jong/oud genoeg voor muziekles?
Je bent nooit te oud om een muziekinstrument te leren bespelen. Dit kan overigens al vanaf een leeftijd van ongeveer 7 jaar.

Welke instrumenten?
Klik onderstaande instrumenten om meer te weten te komen over de eigenschappen:
Klarinet – met filmpje
Hobo – met filmpje
Trompet (koper) – met filmpje
Trombone (koper)
Hoorn (koper) – met filmpje
• Bariton (koper)
• Bas/sousafoon (koper)
• Saxofoon
Dwarsfluit – met filmpje
• Slagwerk

Neem eerst één of meerdere proeflessen!
Om een goede keuze te kunnen maken wordt de mogelijkheid geboden om proeflessen te nemen. De eerste twee proeflessen zijn gratis en je kunt verschillende muziekinstrumenten uitproberen als je dat wilt! Ben je na twee proeflessen nog niet zeker? Geen probleem, je kunt meer proeflessen volgen als je dat wilt. Voor €8,75 (tarief tot 16 jaar) krijg je een half uur les.

Hoe kan ik me aanmelden?
Klik hier om een informatieverzoek te sturen of neem direct contact op met Marianne van der Marel, leerlingencoördinator via telefoon op 06-44818351 of via email op muziekles@rotterdamaanzee.nl.

Moet ik zelf een muziekinstrument kopen?
Nee. Voor de proefles(sen) regelen wij een instrument. Als je besluit om je in te schrijven voor muziekles dan bestaat de mogelijkheid om voor slechts €5,– per maand een instrument te huren.

Wanneer wordt les gegeven?
Iedere leerling krijgt een half uur les per week. De lessen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven. De docenten plannen in overleg met de leerlingen op welke dag en hoe laat de lessen plaats vinden.

Waar vinden de lessen plaats?
Alle lessen worden gegeven in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’, Mercatorweg 50 te Hoek van Holland. Klik hier voor een kaart en/of routebeschrijving.

Van wie krijg ik les?
Marc Kaptijn – trompet, trombone, hoorn, bariton, bastuba
Daphne Heins – klarinet & saxofoon
Jennifer Heins – slagwerk
Roel Eijgermans – slagwerk
Vacant – dwarsfluit

Wanneer mag ik meespelen?
Omdat samen muziek maken natuurlijk het allerleukst is, kunnen beginnende muzikanten al vrij snel in het Jeugdorkest meespelen. Hierna is het mogelijk om door te stromen naar de Concert Band en/of de Event Band.

Krijg ik ook een diploma?
Bij muzieklessen horen ook muziekexamens. Een leerling kan in totaal vier diploma’s halen, A t/m D. Gemiddeld genomen kan een leerling na ongeveer twee jaar A-examen doen.

Wat kost het?
Het lesgeldtarief is €35,00 per maand voor leerlingen tot 16 jaar. Daarnaast betalen leerlingen, net als alle leden, contributie. Dit is echter een speciaal tarief, namelijk €2,50 per maand. Een muziekinstrument in bruikleen van Rotterdam aan Zee kost €5,- per maand.
Kosten van extra rieten, muzieklessenaar, lesboeken, theorielessen en examengelden zijn niet inbegrepen.
Klik hier voor meer informatie over tarieven.

Geen geld om mee te doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!
Als er thuis te weinig geld is, helpt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals de huur van een instrument. Kijk hier voor meer informatie.

Wordt er les gegeven in de vakanties?
Tijdens de schoolvakanties wordt geen muziekles gegeven. Dit is doorberekend in de maandelijkse tarieven, wat betekent dat de tarieven elke maand gelijk zijn; ongeacht hoeveel lessen er zijn gedurende de maand.

Wat is de opzegtermijn?
De opzegtermijn is één maand. In bijzondere gevallen kan door het bestuur een uitzondering gemaakt worden.

Overige voorwaarden
• Muziekles via Rotterdam aan Zee is alleen voor mensen die uiteindelijk bij het Jeugdorkest, de Concert Band en/of Event Band mee willen gaan spelen.
• Schade aan instrumenten in bruikleen van Rotterdam aan Zee, ontstaan door aantoonbare nalatigheid/onzorgvuldigheid, wordt verhaald op de leerling. Eventueel kan de leerling kosten van reparatie via de verzekering terug claimen.