fbpx

Informatie over de dwarsfluit

Wil je dwarsfluit spelen?

Als je 7 jaar bent of ouder, dan kun je bij ons voor dwarsfluitles terecht. In de eerste lessen leer je vooral een goede toon te maken. Als dat eenmaal lukt, komen de vingers erbij. Je kunt dan al gauw je eerste liedjes spelen. Heb je een vaste beugel, dan is fluitspelen even wennen, maar het kan wel.

De muziek van de dwarsfluit

Er is heel veel leuke en mooie muziek voor dwarsfluit geschreven: klassiek, pop, volksliedjes en nog veel meer. Al vanaf de eerste les leer je samenspelen. Als je in september begint, kun je met Kerstmis al kerstliedjes spelen. Na twee jaar les kun je meedoen in het Jeugdorkest.

Hoe werkt de dwarsfluit?

De dwarsfluit is een hoog blaasinstrument met een mooie, warme klank. Meestal wordt deze fluit van zilver gemaakt, maar er zijn ook fluiten van hout of zelfs van goud. De naam zegt het eigenlijk al, deze fluit wordt “dwars” bespeeld. Je krijgt er geluid uit door een straaltje lucht schuin in het mondgat te blazen. De verschillende tonen maak je door de klepjes in te drukken.

Een dwarsfluit kopen of huren?

Goede leerlingenfluiten zijn er vanaf ongeveer 500 euro. Er zijn soms ook goede tweedehands fluiten te koop. Huren kan ook voor 5 euro per maand. Er zijn speciale, lichte kinderfluiten met een gebogen kopstuk te huur. Onze leerlingencoordinator kan je ons hierover meer vertellen.

Hoe kan ik me aanmelden?

Klik hier om een informatieverzoek te sturen of neem direct contact op met Marianne van der Marel, leerlingencoördinator via telefoon op 06-44818351 of via email op muziekles@rotterdamaanzee.nl.