Daphne Heins – klarinet & saxofoon

Per april 2018 geeft Daphne Heins saxofoon- en klarinetles aan de leerlingen van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee.

Wie is Daphne Heins? We laten het haar zelf vertellen!

Van jongs af aan ben ik met muziek bezig. Met een verjaardag, Sinterklaas of kerst ging mijn vader altijd liedjes op de piano spelen, die ik uit volle borst meezong. Toen ik 9 jaar werd, was ik eindelijk oud genoeg om op muziekles te gaan. Ik wilde graag een blaasinstrument leren spelen en daarvoor moest ik eerst een aantal tanden gewisseld hebben. Vaak ging ik bij mijn zus kijken, die toen bij de Marching Band van Rotterdam aan Zee trommelde. Ik was erg onder de indruk van de klarinet, waarna ik dan ook op klarinetles ben gegaan. Na 2 jaar ging mijn voorkeur meer uit naar de saxofoon. Bij Heiko Geerts heb ik geleerd hoe belangrijk het is om met plezier en op een inspirerende manier muziekles te krijgen. Nu, 13 jaar later, speel ik nog altijd met veel plezier bij de Concert Band van Rotterdam aan Zee en geef ik sinds vorig jaar muziekles aan de saxofoon- en klarinetleerlingen.

Nadat ik mijn vmbo-diploma had behaald, wilde ik naar het conservatorium. Omdat dit een hbo-opleiding is, kreeg ik eerst de kans om mijn havo-diploma te halen op de School voor Jong Talent aan het Conservatorium in Den Haag. Bij deze opleiding wordt er qua muziekstijl een keuze gemaakt en heb ik heb voor klassiek-saxofoon gekozen. In die tijd heb ik vooral veel geleerd over de techniek in relatie tot klank en het spelen met een mooie toon. Na het behalen van mijn havo-diploma, ben ik doorgestroomd naar de opleiding docent muziek. Het leuke aan deze studie is dat je opgeleid wordt tot zowel musicus als vakdocent. Na deze opleiding ben ik bevoegd om muziekles te geven binnen het primair- en voortgezet onderwijs. Deze opleiding is zeer breed, waardoor ik me meer ben gaan verdiepen in andere muziekstijlen. Sinds de laatste jaren heb ik binnen de jazz een nieuwe uitdaging gevonden. Als musicus ben je nooit uitgeleerd en ik ben dan ook van plan om me vol enthousiasme en met veel plezier nog heel lang door te blijven ontwikkelen op allerlei gebieden die met muziek te maken hebben.

Bij Muziekvereniging Rotterdam aan Zee wil ik leerlingen de techniek aanleren om het instrument goed te kunnen bespelen. Vanuit mijn passie wil ik verschillende muziekstijlen aanbieden, zodat elke leerling de kans krijgt om daarna een volwaardig lid van onze orkesten te kunnen worden. Bij mij staat plezier hebben bij het maken van muziek altijd voorop!